نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

ظروف تفلون

هيچ فكر كرده ايد محبوب ترين ظروف در آشپزخانه پس از ظروف تزييني و كريستالي كدام‎اند؟ تفلون با همه اتهاماتي كه به آن وارد است, هنوز هم از پرفروش ترين ظروف پخت و پز به شمار مي رود.
تاريخچه پيدايش
وف تفلون به سال ۱۹۳۸ بازمي‎گردد. در اين سال «پلانك» ماده اي پليمري به نام «پلي تترافلوئوراتيلن» (PTFE) كشف كرد و اين ماده را با نام تجاري «تفلون» به صنايع غذايي و پزشكي هديه كرد.
در واقع, اين ماده نوعي پوشش نچسب و عايق الكتريسيته است كه هم مقاومت حرارتي بالايي و هم مقاومت شيميايي خوبي در مقابل اسيدها و بازها دارد. اداره نظارت بر غذا و داروي امريكا تفلون را به صورت پوشش مجاز در ظروف پخت و پز تأييد كرده است.
با اين حال گاهي برخي از كارشناسان براي استفاده از اين ظروف هشدار مي دهند. ماده  اصلي كه در توليد همه ظروف با پوشش تفلون استفاده مي شود, ماده «پرفلورو اكتانوئيك اسيد» (PFOA) است.
تحقيقات نشان داده اند كه وقتي دماي ظروف تفلون از حد معيني بالاتر مي‎رود, بر اثر تجزيه لايه پوشاننده آن، حدود ۱۵ نوع ذره و بخار سمي آزاد مي شود كه از اين تعداد ۲ ماده TFE (تترافلورواتين) و POFA اثرهاي شناخته شده سمي و گاهي مرتبط با سرطان در حيوانات دارند.
موارد زيادي از مسموميت در پرندگان با بخارهاي حاصل از گرم شدن تفلون نيز گزارش شده است كه به صورت تعادل نداشتن، دشواري در تنفس، ضعف و تشنج, نشان داده مي‎شود يا حتي گاهي باعث مرگ و مير حيوان به صورت آني يا تأخيري مي‎گردد.
در انسان هم حالتي به نام سرماخوردگي تفلوني ديده شده است كه به صورت تنگي نفس، خستگي، سردرد، سرفه، تب و لرز و گلودرد ظاهر مي‎شود و براحتي با سرماخوردگي معمولي اشتباه گرفته مي شود.
تحقيقات ديگر, حاكي از آن است كه PFO – كه به مقدار زيادي در تفلون به كار مي‎رود – موجب بروز بيماري هاي داخلي و گوارشي و نقص عضو جنين مي شود و مقدار بالاي آن هم كه مي تواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود, موجب ايجاد سرطان خواهد شد.
درباره تفلون از آلودگي هوا تا اتهام ايجاد سرطان در انسان, حرف و حديث بسيار است, اما تا روشن شدن كامل نتايج, بهتر است اين توصيه ها را در خصوص استفاده از تفلون جدي بگيريم:
1ـ تا حد امكان از اين ظروف كمتر در تهيه غذا استفاده كنيم.
2ـ هر چه ظروف با پوشش تفلون تا دماي بالاتري گرم شوند, احتمال آزاد شدن بخارهاي سمي بيشتر است.پس, شايد يكي از راه‎هاي كم كردن خطر استفاده از ظروف تفلون, بالا بردن فوق العاده دما در آنهاست.
3ـ مورد ديگري كه در تحقيقات گوناگون به آنها رسيده اند, اين است كه هر چه سن ظروف كمتر باشد, احتمال آسيب بيشتر است.
4ـ هنگام استفاده از اين ظروف, دستگاه تهويه را روشن كنيد. با روشن كردن هود از آغاز آشپزي مي‎توان اين خطر را كاهش داد. باز كردن پنجره ها نيز راه مناسبي است.
5ـ حتي الامكان در زمان پخت و پز در ظروف تفلون و چند ساعت پس از آن، پرندگان خانگي را به محلي ببريم كه احتمال استنشاق بخارهاي آزادشده از اين ظروف كمتر باشد.
6ـ از آسيب رساندن به تفلون با قاشق فلزي, سيم ظرفشويي و پودرهاي شوينده بپرهيزيد.
7ـ از ترميم و ايجاد پوشش جديد تفلون بر ظروف قديمي خود چشم پوشي كنيد.
8ـ درباره ظروف تفلون توجه به اين نكته ضروري است كه تنها ظروفي كه در كارخانه هايي با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد مي شوند, استاندارد و بهداشتي هستند

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: