نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

درمان با گیاهان

دوستداران طبیعت و گیاهان؛ هر هفته برای شما درباره خواص یک گیاه صحبت خواهیم کرد. امروز به «جو» می پردازیم:

جو گياهي علفي و يكساله است كه ارتفاع آن بر اساس انواع گوناگون آن به يك متر مي رسد.

تركيبات شيميايي: در هر صد گرم جو این مواد هست:

آب                         11 گرم

پروتئين                    8گرم

مواد نشاسته اي      78 گرم

كلسيم                   16 ميلي گرم

فسفر                    189 ميلي گرم

آهن                      2 ميلي گرم

سديم                   3 ميلي گرم

پتاسيم                 160 ميلي گرم

ويتامين ب 1          0/12 ميلي گرم

ويتامين ب 2          0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 3          3  ميلي گرم

در ضمن، جو حاوی مقدار بسيار كمي آرسنيك هست.

خواص دارویي:

جو از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.

مواد مقوي آن كمتر از گندم است، ولي قابض و خشك كننده است.

1_ غذايي بسيار مقوي براي افراد ضعيف است.

2_ خاصيت نرم كننده دارد.

3_ در قديم از جو براي «سقط جنين» استفاده مي كردند.

4_ براي درمان «نقرس» مفيد است.

5_ جوشانده جو داروي خوبي براي مبتلايان به تب و كم خوني و سوءهاضمه است.

6_ ماء الشعير براي درمان سل، ‌زخم هاي ريوي و سردرد گرم مفيد است.

7_ ماءالشعير خون ساز است و زود هضم مي شود.

8_ ماءالشعير با خشخاش كوبيده براي سردرد مفيد است.

9_ براي درمان نقرس پماد جو را با آب بر روي قسمت هاي دردناك بگذاريد.

10_ مخلوط جو با شكر غذاي خوبي براي اطفال است.

11_ بيسكويت جو بهترين دارو براي درمان يبوست است و حتي نفخ و شكم درد را از بين مي برد.

12_ سرد مزاجان بايد جو را با شكر بخورند.

13_ كشك الشعير براي مزاج هاي گرم و اسهال هاي صفراوي مفيد است.

14_ براي برطرف كردن گلودرد و ورم گلو كشك الشعير را قرقره كنيد.

15_ براي پایين آوردن كلسترول از جو استفاده كنيد.

16_ از آن جایی که جو حاوی پروتئاز است؛ بنابر اين، از سرطان جلوگيري مي كند.

طرز استفاده:

سمنو يا مالت جو: جو را مي توان مانند ديگر غلات خيس كرد و آن را در محیط مناسبی قرار داد تا جوانه بزند. هنگامي كه جوانه به حد معيني رسيد، از آن به صورت مالت نگهداري كنيد. مالت جو ويتامين C دارد.

ماءالشعير: جو پوست كنده و پوست نكنده را خوب مي شويند. سپس آن را در آب جوش می ريزند و چند دقيقه مي جوشانند و آن قدر آن را مي پزند تا دانه هاي جو كاملا باز شود. سپس آن را با پارچه بدون اينكه له شود، صاف مي كنند و مي گذارند تا سرد شود و از آن استفاده مي كنند.

كشك الشعير: جو پوست كنده را با آب مخلوط می کنند و آن را آن قدر مي جوشانند تا كاملا باز شود. سپس آن را له مي كنند و صاف مي كنند كه خود جو نيز داخل آب شود. كشك الشعير شبيه آَش جو هست.

عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو  در آب و غليظ كردن مايع حاصل در خلأ عصاره مالت جو به دست مي آيد كه حاوی مقداري مواد معدني و ويتامين هاي B1 و B2 است.

سوپ جو: جو را با مقداری آب بگذارید بپزد تا غلیظ شود. سپس سبزی های گوناگونی را به دلخواه به آن اضافه کنید و پس از پخت میل فرمایید.

توجه داشته باشید که جو طبیعت سردی دارد، پس همراه آن فلفل و یا مواد گرم استفاده کنید.

نکته: در ضمن جو مضراتی هم دارد که در اینجا گفته نشده است

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: