نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

«امگا 3» و بیش فعالی

با مصرف مواد غذایی حاوی «امگا 3»، بخصوص روغن ماهی، می توان به نحو مؤثری از پیشرفت علایم بیماری بیش فعالی جلوگیری کرد. در بیماران بیش فعال، سوخت و ساز (متابولیسم) اسیدهای چرب بخوبی صورت نمی گیرد؛ و از آنجا که اسیدهای چرب یکی از ارکان مهم غشای سلول عصبی است، می توان نتیجه گرفت که در بیشتر بیماران یادشده، سلو‌لهای عصبی ساختار و عملکرد مناسبی ندارند.
 تشنگی زیاد و حساسیت به مواد غذایی از جمله علایم اصلی برای کمبود اسیدهای چرب است.  این علایم در بچه های بیش فعال – بخصوص پسران – شیوع زیادی دارد و علت آن نیز نوع رشد و تکامل سامانه عصبی آنهاست.
 گنجاندن مواد غذایی حاوی اسید چرب و ضروری امگا 3 (مانند گوشت، روغن ماهی، تخم مرغ، مغزهای خام، …) در برنامه غذایی کودکان بیش فعال در مهار کردن علایم بیماری آنها مؤثر است. در عین حال، عناصر حیاتی روی و منیزیم نیز در کاهش بیش فعالی مؤثر است،؛ زیرا تنظیم اعصاب مرکزی و محیطی زیر نظر این دو ماده است و علایمی مانند واکنش بیش از حد به محرکهای بیرونی و خستگی و اختلال خواب و اختلال تمرکز نیز ناشی از کمبود آنها در خون است.
مصرف موادی مانند طعم دهنده ها و رنگهای مصنوعی و قهوه و پنیر و سرکه و آسپرین برای این گروه از بیماران مضر است. تجربه نشان می دهد که در پی مصرف مواد یاد شده، فعالیت مغز بیماران بیش فعال به طور ناگهانی افزایش می یابد و آنها در معرض حمله عصبی قرار می گیرند.
دکتر رضا مهدوی، متخصص تغذیه
  

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: