نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

ادویه، چاشنی سلامت

«ادویه» را بخشی از گیاهی معطر تعریف می‏کنند که ممکن است تنه درخت (دارچین) یا میوه (فلفل سیاه) یا دانه (جوزهندی) باشد؛ و به صورت درسته و خرد یا پودر شده، برای عطر و رنگ بخشیدن به غذا، مورد استفاده قرار می‏گیرد.
 تأثیرات ادویه‏ها در سلامت بدن:
 مقدار ادویه‏ای که در هر وعده با غذا مصرف می‏کنیم کم است، اما ادویه جات تنوع طعم و رنگ بسیاری به غذاها می‏دهند. ادویه‏ها و گیاهان معطر – علاوه بر اینکه مقدار کمی ویتامین و املاح و فیبر به غذا اضافه می‏کنند – آنتی اکسیدان هایی دارند که عوامل تخریب کننده سلولها (یعنی رادیکا‏لهای آزاد) را خنثی می کنند و سطح سلامت را ارتقا می‏بخشند.
   این ادویه های را انجمن ملی سرطان به عنوان مواد ضد سرطان معرفی کرده است:
پونه، آویشن، رزماری یا اکلیل کوهی، رازیان‏، زردچوبه، زیره سیاه، بادیون، گشنیز، زیره سبز،
ترخون.
مواد آنتی اکسیدان موجود در پونه حتی از ویتامین «ای» (یکی از آنتی اکسیدان های قوی ) هم برای سلامت بدن مفیدتر است.
 ادویه هایی مثل زیره سبز و رازیان‏ها و ‏ترخون و زیره سیاه حاوی موادی به نام «ترپن» است که مانع از رشد تومورها می شود و مقدار کلسترول خون را کاهش می‏دهد؛ بویژه ترخون که خاصیت ضد سرطانی خوبی دارد.
  رنگ زرد زرد چوبه به سبب وجود ماده ای به نام «کارسامین» (CURCUMIN) است که بر ضد بیماری آلزایمر عمل می‏کند.
   فلفل سبز و زعفران سامانه ایمنی بدن را تحریک می‏کند و جوزهندی و میخک (البته در آزمایشگاه ) از رشد میکروبها جلوگیری می‏کند. زنجبیل و فلفل قرمز از تشکیل تومورها جلوگیری می‏کند و تأثیرات ضد سرماخوردگی فلفل سبز نیز در حال بررسی است.
استفاده از دارچین در درجه سوم و بعد از فلفل و خردل قرار دارد. در تحقیقات انجام شده در سال گذشته، تأثیرات مثبتی از دارچین در درمان دیابت دیده شد؛ به طوری که مصرف 1 یا 2 قاشق چایخوری دارچین به شکل کپسول موجب کاهش قند خون و ‏تری گلیسیرید و کلسترول می شود و از افت و خیز زیاد انسولین در گروه مورد آزمایش (مبتلا به دیابت نوع 2) جلوگیری کرد.
 در حقیقت، دارچین برای طعم دادن به گوشت چرخ کرده، سبزیجات، هلو، موز، سیب، یا حتی ماست شیرین، ادویه ای عالی است.
ادویه ها و گیاهان معطر قر‏نها به عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفته اند و می‏گیرند؛ ولی برای درمان صد در صد بیماریها نمی‏توان به آنها اکتفا کرد؛ چون بسیاری از نتایج تحقیقات مربوط به ادویه ها در آزمایشگا‏هها به دست آمده و هنوز به طور قطعی به اثبات نرسیده است.
افزون بر این، مصرف زیاد گیاهان معطر و ادویه جات به دستگاه گوارشی بدن – بخصوص معده – آسیب می‏رساند. در هر صورت، با مصرف به اندازه ادویه جات، هم می‏توان از فواید آنها سود برد و هم بیشتر به غذاهای گیاهی تکیه کرد تا غذاهای گوشتی.
 برنامه غذایی ‏سرشار از مواد گیاهی بدن را در برابر سرطان و بیماریهای قلبی محافظت می‏کند و در این بین ادویه‏ها و گیاهان معطر نیز مؤثرند.

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: