نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

تمبر هندی

تمبر هندی به معنای میوه هندی است. تمبر هندی درختی است بلند كه منشأ آن از هند و افریقای شمالی بوده است، ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد. میوه آن شبیه باقلا به شكل غلاف و نیام و با كمی خمیدگی است. برای تهیه تمبر هندی، میوه ها را می شكافند و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون می آورند و و خشك می كنند .
تركیبات شیمیایی: قسمت گوشتدار میوه دارای كمی قند و پكتین و همچنین اسید سیتریك و اسید مالیك و تارتارات و پتاسیم است. در پوست درخت تمبر هندی، مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامینهای گروه «ب» است.
خواص دارویی تمبر هندی:
تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .
1) باعث پایین آمدن تب می شود .
2) به هضم غذا كمك می كند .
3) خنك كننده بدن است .
4)برای رفع تشنگی مفید است .
5) دل به هم خوردگی و تهوع را برطرف می كند .
6) پوست آن قابض و رفع كننده اسهال است .
7)بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است كه این ماده را در آب خیس كنید و سپس آن را صاف كنید و با نبات بخورید.
9) دمكرده آن اثر ملین دارد. برای تهیه دمكرده، یك قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط كنید و به مدت یك ساعت بگذارید بماند. سپس این دمكرده را در طول روز مصرف كنید .
10) تمبر هندی را بپزید و از آن ضماد درست كنید. این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناك بدن بگذارید .
مضرات :
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی كه ریه و طحال ضعیف دارند ممكن است مشكل ایجاد كند. این گونه اشخاص بهتر است كه تمبر هندی را با كتیرا یا خشخاش بخورند

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: