نیک صالحی

Just another WordPress.com weblog

چند نكته در مورد انجماد مواد غذایی

1- انجماد بهترین نحوه نگهداری مواد غذایی است و موجب متوقف شدن فعالیت میكروبها می‏شود.
2- با استفاده از یخچالهای خانگی، می‏توان مواد غذایی منجمد را حد اكثر تا سه ماه نگهداری كرد.
3- بعضی از غذاهای منجمد را می‏توان به همان شکل منجمد طبخ كرد. این عمل موجب تسریع و صرفه جویی در وقت و حفظ رنگ و طعم مواد غذایی می‏شود.
4- سبزیها را – قبل از انجماد – با بخار یا با مقدار كمی آب بپزید. سپس آن را سرد كنید و بسته بندی و منجمد كنید. این عمل فعالیت دیاستازها را متوقف می‏ کند.
5- مواد پروتئینی و چربیها و هیدارتهای كربن و ویتامینهای «ب» و «ث» موجود در مواد غذایی را در 18- درجه سانتیگراد می‏توان حفظ كرد.
6- درجه حرارت نگهداری مواد یخزده نباید از 15- درجه سانتیگراد كمتر باشد.
7- كیسه حاوی مواد غذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا باشد و پاره نباشد.
8- هنگام استفاده از محصول منجمد شده، باید آن را از فریزر به یخچال انتقال داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ و طعم و صرفه جویی در وقت است.
9- خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل آن را در یخچال گذاشت.
10- گوشتهای منجمد را در یخچال یا در درجه حرارت محیط زیست باز كنید.
11- طبخ سبزیهای منجمد باید در مدت زمان كوتاهتری انجام گیرد؛ زیرا سبزیها قبل از انجماد طبخ شده اند.
12- مواد غذایی را در كیسه‏های نایلونی و ظروف پلاستیكی یا آلومینیومی سربسته منجمد كنید.
13- هیچ گاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نكنید؛ زیرا جذب آب موجب می‏شود كه طعم آن تغییر كند، اما انجام دادن این كار در مورد ماهی درسته اشكالی ندارد.
14- مدت زمان نگهداری مواد غذایی گوشتی به صورت انجماد 2 تا 3 ماه؛ و شیرینیها و میوه‏ها و اغلب سبزیها 6 ماه تا یك سال است.
15- موادی كه هیچ گاه نباید آنها را منجمد كرد اینهاست: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، كاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی، تخم مرغ سفت.
16- سبزیهایی را كه به صورت خام مصرف می‏ شوند نباید منجمد كرد.
17- سبز‏یها را قبل از انجماد تمیز بشویید و پاك كنید. سپس با بخار بپزید و منجمد كنید.
18- كندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی می‏شود.
19- گوشت پرندگان فریز شده را با آب جاری یا با قرار دادن در یخچال باز كنید.
20- مواد نشاسته‏ای حساسیت كمتری به سرعت انجماد دارند.
21- گوشت سفید مثل مرغ و ماهی در برابر  انجماد از گوشت قرمز آسیب پذیرتر است.

Advertisements

No comments yet»

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: